top of page

Ballettakademiet

Ballettakademiet er min bacheloroppgave. Her har jeg designet en fiktiv nettside og en visuell identitet for en fiktiv ballettskole i Adobe XD. Ved å designe denne nettsiden hadde jeg også mulighet til å bruke den som en plattform til videodesign, animasjon men også en visuell identitet for skolen og redaksjonell design i form av plakat.

Tanken bak denne oppgaven var gjennom en research av hvordan gutter som studerer klassisk ballett opplever fordommer. Flere opplever skjellsord og mobbing. Artikkel fra Aftenposten: https://www.aftenposten.no/norge/i/vmQzX/mannlige-ballettdansere-slaass-mot-fordommer.


Jeg ønsket å designe da en nettside med et kjønnsnøytralt design. Dette ble en oppgave med mye metoder som intervju av målgrupper, intervju med designere innenfor interaksjonsdesign og visuell identitet, konkurrentanalyse og hva som er kjønnsnøytralitet.

Oppgaven min ligger også ute på nettside https://www.artsdesignmedia.no/prosjekter/siw-christina-hansen

ballettakademietNY6_6.jpg
Ballettakademiet: Welcome
wireframes-A3.jpg
Ballettakademiet: Bilde
Skjermbilde 2022-08-23 kl. 21.52.25.png
Ballettakademiet: Bilde
Skjermbilde 2022-08-04 kl. 11.43.25.png
Ballettakademiet: Bilde

Casefilm som viser designutform i oppgaven, designet i Adobe After Effects.

Ballettakademiet: Tekst
Ballettakademiet: Work
Black and White Star in Circle

En ferdig innspilt video av hele nettsiden gjennom Adobe XD ligger også ute på https://vimeo.com/manage/videos/718452977.


Til informasjon: Det skal i utgangspunktet være automatiske avspillinger av diverse animasjoner og videoavspillinger, men XD tillater dessverre kun 1 avspilling per side så jeg er avhengig av å måtte trykke på enkelte.

Ballettakademiet: Tekst
Ballettakademiet: Video
bottom of page