top of page

Appen Giverglede

Eksamensoppgave for emnet "designerens samfunnsansvar" i samarbeid med Emma Jacobsen.

Denne eksamensoppgaven var å designe en løsning som vil belyse problemstillinger rundt fattigdom i Norge i dag. I denne oppgaven ønsket jeg ikke kun å belyse fattigdom, men også designe en tjeneste for å bekjempe fattigdom.

Det er designet en tjeneste og en applikasjon med navnet Giverglede og gjennom Giverglede vil brukere kunne donere beløp til kategoriene bøker, leker, mat, fritid, klær, hobby, helse, hygiene og gaver. Beløpet bestemmer brukeren selv og betalingen går gjennom bank eller vipps. Oppretter brukeren en «min side» vil det bli en oversikt over brukerens donasjoner. Appen blir jevnlig oppdatert med nyheter, artikler og informasjon. Brukere vil alltid få et godt innsyn i hva Frelsesarmeen trenger en økonomisk støtte til, men også en oppdatering på hva den økonomiske støtten de får går til.

Med design i forhold til brukergrensesnitt og tjenestedesign så ble det gjort mye research på hvordan tilpasse en eldre målgruppe. Dette ved å velge enkeltleselig font, farger tilpasset fargeblinde og dårlig syn, store ikoner og ellers godt forklarte instruksjoner.

Giverglede: Tekst
Giverglede: Work
Alle videoer
Se nå
Giverglede: Video Player
bottom of page